Hasar Görmüş Saçlara Maskeler

Merhabalaaarrr :)

Biz kadınlar saçlarımızla oynamadan duramıyoruz malum.. Üzülsek de mutlu da olsak o saç mutlaka kuaförünüzün elinin değmesini ister. Malum kuaförden çıkınca kendimizi yenilenmiş tazelenmiş hissine bırakıyoruz. Ama bazen evde kendi bakımımızı yapmak bizleri daha çok rahatlatıyor yani bence öyle :) Bunun için evde yapabileceğimiz saç maskelerini paylaşmaktan gurur duyarım :)

Jojoba yağı maskesi


Malzemeler
4 yemek kaşığı jojoba yağı
2 çay kaşığı biberiye yağı
1 çay kaşığı ıtır çiçeği yağı

Hazırlanışı ve uygulama şekli

Bütün malzemeyi kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı nemli saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dakika saçınızda bekletin ve şampuan ile durulayın.


Yumurta maskesi

Malzemeler

1 adet yumurta
2 çay kaşığı kayısı yağı
5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı ve uygulama şekli

Önce yumurtayı iyice çırpın daha sonra kalan malzemeyi yumurtaya ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç uçlarına yoğunluk vererek bütün saçınıza sürün. Saç diplerinize masaj yaparak sürdüğünüz karışımı 20 dakika saçlarınızda bekletin ve saçınızı şampuanla yıkayın.

Muz maskesi

Malzemeler

1 adet muz
1 yemek kaşığı bal


Hazırlanışı ve uygulama şekli

Püre haline getirdiğinizin muzun içine balı ekleyin ve iyice karışın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza eşit şekilde yedirin. 20 dakika beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın ve şampuanla yıkayın.
Not: Maskeleri hafta 2-3 kere uygulayabilirsiniz.








Yorumlar

Popüler Yayınlar